خبرهای ویژه

rahbari
» زنان مجاهد در طول تاریخ » فرنگیس حیدرپور

تاریخ انتشار : 1397/05/17 - 17:01

 کد خبر: 11947
 1124 بازدید

فرنگیس حیدرپور

گیلان غرب که به واسطه دلاوری‌ها و شجاعت مردان و زنانش و مقاومت جانانه در برابر تهاجم رژیم بعث عراق در دوران دفاع مقدس، از پیشروی دشمن جلوگیری کردند، پس از خرمشهر، دومین شهر مقاوم کشور لقب گرفت. این شهرستان که با وسعت ۲ هزار و ۳۷۰ کیلومتر متر مربع و جمعیت فعلی ۶۵ هزار […]

گیلان غرب که به واسطه دلاوری‌ها و شجاعت مردان و زنانش و مقاومت جانانه در برابر تهاجم رژیم بعث عراق در دوران دفاع مقدس، از پیشروی دشمن جلوگیری کردند، پس از خرمشهر، دومین شهر مقاوم کشور لقب گرفت. این شهرستان که با وسعت ۲ هزار و ۳۷۰ کیلومتر متر مربع و جمعیت فعلی ۶۵ هزار نفری در غرب استان کرمانشاه واقع است، اگر چه با کشور عراق مرز مشترک ندارد، اما به لحاظ موقعیت استراتژیک دارای اهمیت ویژه‌ای است.
خانم فرنگیس حیدرپور که در حال حاضر در روستای «گور سفید» شهرستان گیلان غرب ساکن است و در آستانه ۵۰ سالگی به سر می‌برد، در خصوص ایستادگی‌اش در مقابله با سربازان عراقی اظهار داشت: پس از اشغال قصرشیرین توسط نیروهای عراقی در اوایل مهر ماه ۵۹ مزدوران عراقی به سمت گیلان غرب که در۵۰ کیلومتری جنوب این شهر قرار دارد هجوم آوردند . با اشغال روستای «گور سفید»، من به همراه پدرم و دیگر اهالی روستا بدون اینکه کفشی به پا داشته باشیم یا غذایی با خود برداشته باشیم به طرف ارتفاعات روستای «آوزین» پناه بردیم.
با وجود اینکه شب را در کوه به صبح رساندیم ، صبح آن روزبه همراه پدرم برای تهیه غذا به داخل روستا بازگشته و پس از تهیه غذا «تبری» به همراه خود برداشتم ؛ ساعت ۱۰ صبح بود که در مسیر برگشت متوجه نیروهای بعثی شدیم که در مقابله با رزمندگان اسلام متلاشی شده بودند ؛ در داخل روستاها پراکنده و بعضاً به دنبال غذا می‌گشتند اما ۲ نیروی عراقی در محدوده «رودخانه آوزین» و ارتفاعات مجاور در حال فرار بودند که با من و پدرم مواجه شدند.
از آنجایی که دچار نگرانی‌ها و ناراحتی شدید ناشی از اشغال کشورم و به شهادت رسیدن عده‌ای از بستگانم شده بودم ، با استفاده از «تبری» که در دست داشتم به سربازان عراقی حمله‌ور شدم و یکی را به هلاکت رساند و دیگری را هم که به شدت ترسیده بود به اسارت گرفتم و با تمام تجهیزاتش ساعتی بعد تحویل رزمندگان اسلام دادم.
وی که اکنون دارای ۴ فرزند است، تصریح کرد: در موقع این حادثه ۱۸ بهار از عمرم گذشته بود و در همان آغازین روزهای جنگ شاهد شهادت دختر عمو، پسر عمو، دایی و اسارت ۲ برادر خود بودم و زمانی که با این ۲ عراقی برخورد کردیم بدون هیچ درنگی با تبر به آنها حمله‌ور شدم.

این زن شجاع در پاسخ به اینکه آیا آن تبر را هنوز در اختیار دارد یا خیر گفت: در دیداری که با سرلشکر فیروزآبادی در تهران داشتم به دلیل ممنوعیت حمل آن در هواپیما آن را به ایشان تقدیم کردم.
وی که اینک افتخار می‌کند توانسته در زمان جنگ با دفاع از خود و میهن اسلامی تا اندازه‌ای دین خود را به نظام اسلامی ادا کند، افزود: اگر امروز کشورم مورد تجاوز دوباره قرار گیرد باز هم همانند گذشته آماده فداکاری و شهادت هستم و به آن افتخار می‌کنم.
صدها رخداد دیگر در مورد رشادت‌های مردان و زنان این دیار در یادها مانده است که همگی بیانگر این نکته‌اند که لقب دومین شهر مقاوم کشور به گیلان غرب دارای دلایل محکمی است . خانم حیدرپور اکنون در زادگاه خود روستای «گورسفید» زندگی می‌کند و دارای سه فرزند پسر و یک دختر است و پدر و همسر او مدت ۱۰ سال است که فوت کرده‌اند.
امام خامنه ای در جمع پرشور مردم «گیلان غرب» با تجلیل از این شیرزن کرمانشاهی اینگونه از او یاد کردند “آن بانوی مسلمان و شجاع گیلان غربی که در آن دوران تعدادی از نظامیان دشمن را به هلاکت رساند و اسیر کرد، جزوی از خاطرات این مرز و بوم است. این خاطرات درخشان پایداری مردم در حفظ هویت ملی دارای اهمیت ویژه است.

پس از جنگ در راستای پاسداشت فرنگیس حیدرپور، مجسمه ایشان در حالی که تبری در دست گرفته و کودکی به او چسبیده است، به عنوان نماد مقاومت مردمی استان کرمانشاه ساخته شده است.


برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.


دسته بندی : زنان مجاهد در طول تاریخ
ارسال دیدگاه